PATRICK KARLSSON

Designer

Att möta utmaningarna i öppna kontorslandskap

 

“För några år sedan slogs jag av hur många vänner och bekanta som pratade om svårigheterna med att arbeta i öppna, moderna kontorsmiljöer. Det fick mig att fundera över hur problemet kunde lösas.
Jag ville inte kompromissa. Öppna kontorslandskap stimulerar till samarbete och kreati­vitet. Det ville jag inte bygga bort. Samtidigt uppfattade jag tydligt behovet av att skapa avskildhet.
Efter åtskilliga skisser och prototyper kom jag fram till en stilren möbel som både ab­sorberar och skärmar av ljud. Solid och utan ljudläckage. Och framför allt: Avskärmande när det passar, annars öppen för interaktion och samarbete.
Nyckeln till framgång var att lyssna. Och känna. Som jag brukar säga: Good design is the result of empathy”.

 

 

GOOD DESIGN IS EMPATHY

Patrick Karlsson är partner i företaget och Mount Designs formgivare med åtskilliga uppmärksammade produkter för bland annat Watt & Veke och Designtorget.

Under sin karriär har han designat och varit projektledare för åtskilliga inredningsprojekt i hotell, restaurang och kontorsmiljö. Patricks synsätt är att bra design kommer ur empati och glädjen i att förhoppningsvis göra skillnad för människor. Produkter som saknats har Patrick ritat och tagit till marknaden. De utgör idag grunden i Mount Designs produktsortiment.
Alltid med hög designnivå och mycket funktionellt.

-Good design is empathy

-It is joyful

-It makes a difference

-It is to take it personally

-It is to love the process and results

Mount Design

Karlavägen 16

S - 114 34 Stockholm

  +46 (8) 120 577 50

hello@mountdesign.se

 

FOLLOW US