Svenska Mount Designs steglöst avskärmande ljudabsorberande arbetsstation HILO FLEXWALL har tilldelats ett erkännande som en av de främsta nya  innovationerna på den tyska marknaden för kontorsprodukter 2020.

Det är landets ledande arkitektmagasin för inredningsarkitekter, AIT som i samarbete med Europas största möbelmässa, tyska Orgatec genomfört den traditionella tävlingen Innovationspreis Architektur + Office. Priset erkänner konceptuella lösningar och produkter som är lika övertygande när det gäller design som funktionalitet och kvalitet.

HILO CUBIC ACOUSTICS som HILO FLEXWALL heter i Tyskland omnämns tillsammans med åtta kontorsinnovationer som de främsta i konkurrens med totalt 44 nominerade produkter.

Produkten är en ny världsunik steglöst omställbar ljudavskärmande och ljudabsorberande arbetsstation som tillåter användaren att själv välja mellan att vara avskärmad för koncentrationskrävande arbete eller vara tillgänglig för samarbete med kontorskollegorna.

Företagets VD Ulrik Clemens von Döbeln säger: -” Vi är stolta att få det här tidiga erkännandet. Det är en lösning som ger små och medelstora företag en möjlighet att inreda på ett aktivitetsbaserat sätt utan att ha tillgång på stora ytor, grupprum och tysta rum. Många företag är i stort behov av att transformera  kontoret till en hälsosam miljö med individuell arbetsro högt på agendan. Vårt uppdrag nu är att tillsammans med arkitekter, återförsäljare och branschens kontorsmiljöexperter öka medvetenheten hos företagen om de stora fördelar som kan uppnås med en väl optimerad arbetsmiljö ur ett individperspektiv. HILO ska i det sammanhanget ses som nyttig del inom en helhet av åtgärder.”