HILO FLEXWALL

Världens enda höj och sänkbara golvskärmsbås

                                                                                                                                                                                                                                                                        Foto: Phil McCann

THIRD PARTY CERTIFICATION

Acoustic facts is a world leading expert in
interior acoustics. Acoustic data that has been certified, evaluated and broadcasted by Acoustic Facts gives credibility for the use of the product throughout the design process. Performing calculations with evaluated products imply safe design of
any room and satisfied end users.

https://www.acousticfacts.com/products

HILO FLEXWALL

HILO FLEXWALL är ett rum i rummet som bidrar till ökad arbetsro och ökat samarbete. De flesta aktiviteterna och arbetsuppgifterna som traditionellt kräver förflyttning till grupprum och tysta rum kan utföras utan att förflytta sig bort från arbetsgruppen.

 Med HILO FLEXWALL tillförs kontoret en kompromisslös omfamnande ljudabsorbent och arbetsplatsavskärmning för full individuell kontroll och behövlig avskildhet i kontorslandskap och arbetsplatser med ett aktivitetsbaserat arbetssätt.

En arbetsplatsanpassning med HILO tillåter kontoret att förbli öppet och inbjudande och behovet av platser i tysta avdelningar och grupprum minskar. Med HILO kan företaget spara dyra kvadratmetrar samtidigt som produktiviteten ökar.

 Det blir med HILO FLEXWALL lika enkelt som självklart att utföra fler arbetsuppgifter på samma plats, både att samarbeta och arbeta enskilt och ostört utan att behöva ägna sig åt förflyttningar för arbetsdagens olika aktiviteter.

 I spåren av Convid 19 ökar behovet att skapa avstånd. HILO bidrar till att förtäta men också till att hålla individer åtskilda från varandra.

 

 

HILO är en solid och väldesignad möbel byggd med omtanke. Med ett inre djup på 108 centimeter tas hela arbetsytan runt individen tillvara. Material, fyllning och mått ger bästa tänkbara ljud- och synintrycksavskärmande egenskaper både bakom skärmen och god akustikmiljö i hela rummet. 

Den unika funktionen och den kompromisslösa designen kombinerar behovet av enskilt ostört arbete med det öppna kontorets samarbetsfördelar i en möbel. HILO ställs enkelt om från interaktion och samarbete till 165 cm steglös ljudabsorberad avskildhet med en knapptryckning. Hilo är helt fristående från skrivbordet.

INSPIRATION

Ett välfungerande kontor

HILO passar utmärkt för att omvandla de arbetsplatser som ligger intill hissar, trappor, cafeterian eller toaletter till mycket bra arbetsstationer. Platser där enkla avskärmningar inte räcker till. Med HILO får det öppna kontorslandskapet en väl avskärmad arbetsmiljö men också en styrka i att kunna samarbeta momentant utan att behöva ta till tidskrävande förflyttningar.

Arbetsplatsanpassning
– människor är olika

Samma kontorsmiljö kan upplevas mycket olika. Extroverta personligheter trivs vanligtvis i en helt öppen kontorsmiljö. Andra kräver kvalificerad arbetsro för att må bra och prestera.

En lyckosam arbetsplatsanpassning handlar om att hitta en lösning som passar den enskilda individens förutsättningar och behov.
Behovet kan vara kvalificerad individuell avskildhet i en mer störningsfri arbetsmiljö än den företaget kan erbjuda.

Kanske det inte finns eget rum eller tysta rum att tillgå och spontan interaktion och samarbete med kollegorna är en viktig del av jobbet.
Då är Hilo en bra lösning. Öppet läge för samarbete när det är rätt eller rejält avskärmad när det behövs – och alltid på individens villkor.

Ergohuset är specialister på utrustning för bra arbetsplatsanpassningar. Hilo visas i Ergohusets showroom på Karlavägen 16 i Stockholm och hos ett flertal återförsäljare av kontorsinredning i landet.

ISO-testad ljudabsorbent

Med 20 mm A-klassat absorbentmaterial av återanvända pet-flaskor på båda sidor om en 6 mm kärna av trä är HILO både en effektiv ljudabsorbent och ljudavskärmare, bakom skärmen och i hela rummet.

Se testresultatet här.

HILO på hjul:
Hilo förflyttas lätt mellan lokaler, över trösklar och genom dörrar från 90 centimeters bredd på Mounts rullbräda.

Beställ den tillsammans med Hilo.

 

INFORMATION

FRISTÅENDE LJUDABSORBENTER

 

$

Modell HILO Floorscreen: Stående

ISO-certifierade ljudabsorberande egenskaper

De bästa ljudabsorberande kontorsprodukterna på marknaden listas med testresultat på https://www.acousticfacts.com/products För jämförelser och möjlighet att dimensionera kontorets behov av ljudabsorption.

 

NÅGRA AV VÅRA REFERENSER

Kontakt

Kundkontakt, distribution, försäljning, marknadsföring
Ulrik Clemens von Döbeln  +46 70-511 45 70 ulrik.clemens@mountdesign.se  

Mikael Nyström  +46 70 564 15 63
mikael.nystrom@mountdesign.se

Design och produktion
Patrick Karlsson +46 70-665 15 59  patrick.karlsson@mountdesign.se  

Magnus Eriksson +46 72-713 10 07  magnus.eriksson@mountdesign.se  

Jag vill veta mer