Mount Designs flexibla arbetsplatsavskärmning HILO är sprungen ur ett egenupplevt behov för mig som designer.

Patrick Karlsson berättar: Jag har diagnostiserad ADHD och lätt för att bli störd och uttröttad av syn och ljudintryck. Min lösning var att själv rita och utveckla den produkt jag så väl behövt för full koncentration och att arbeta långa och effektiva dagar tillsammans med andra utan att utmattas av distraktioner runt omkring. Min hjärna kan nämligen inte filtrera bort allt det ovälkomna och det blir lätt för mycket.

HILO är unik i sitt slag. Det är en ljudabsorberande avskärmning som omsluter min arbetsplats ordentligt men också medger att sänkas ner för delaktighet i arbetet tillsammans med de runtomkring mig. Skärmen får mig att känna mig trygg. Ljuden från omgivningen blir mjukare och jag slipper synintryck som fångar min uppmärksamhet. Det gör att jag kan hushålla med krafterna jag behöver för att räcka hela dagen.  När jag vill delta i kontorsgemenskapen och samarbeta med kollegorna runt omkring så sänker jag ner den och blir tillgänglig. Inkluderad när jag vill på mitt initiativ, men aldrig exkluderad och borträknad.

Se där- Jag är kanske ett exempel på en av alla de med superkrafter som löser problem och presterar utöver det vanliga. En av de människor som med en god dos förståelse från arbetsgivaren och en genomtänkt arbetsplatsanpassning har fått de förutsättningar som passar för just mig.