Att möta utmaningarna i ett öppet kontorslandskap

Allt fler företag arbetar i öppna kontorslandskap för att ta tillvara på fördelarna med ett aktivitetsbaserat arbetssätt. Men ett öppet kontorslandskap utmanar också medarbetarnas behov av att ibland kunna jobba mer ostört – eller utan att störa andra. Inte nog med det har forskning visat att arbete i öppna kontorslandskap passar vissa medan andra påverkas negativt. Behovet av individuell anpassning är stort.

Mount Design presenterar HILO – En ljudabsorberande stilren möbel för öppna kontorslandskap

HILO är en ljudabsorberande avskärmning. Den är stilrent formgiven, omfamnar arbetsplatsen rejält och är byggd med material och ljudabsorbenter av högsta klass. Konstruktionen är helt utan springor och med väl tilltaget djup för att åstadkomma en så effektiv avskärmning som möjligt. Intrycket är väldesignat och sobert i skräddarsytt laminerat tyg. Höjden regleras steglöst genom att trycka på en knapp under skrivbordet. Akustiktesterna talar sitt tydliga språk – Hilo är en genomtänkt möbel.

Patrick Karlsson, designer och formgivare på Mount Design bakom produkten HILO berättar

”Aktivitetsbaserade kontor stimulerar till samarbete och kreativitet. Så jag ville inte kompromissa när jag utvecklade HILO. Idag känner jag mig stolt över att vi kan presentera en möbel som är både platsbesparande, akustiskt smart samt bidrar till ökad produktivitet på arbetsplatsen”

HILO visas i monter AG:38 under Stockholm Furniture & Light Fair  5-9 februari.

HILO visas också i Mount Designs showroom på Karlavägen 16 i Stockholm samt i kontorsmiljö hos Quick Office på Stjärntorget 2 i Mall of Scandinavia.