Mount design har med framgång presenterat HILO för omvärlden på Stockholm Furniture & Light Fair i början av februari.

Vad är HILO?

HILO är en oöverträffat pricksäker ljudavskärmning som är enkelt omställbar mellan omfamnande effektiv avskärmning runt skrivbordet och öppet läge för interaktion. HILO kombinerar det öppna kontorets alla samarbetsfördelar med en rejäl avskärmning för koncentrationskrävande arbete när det behövs.

Varför HILO?

Allt fler företag arbetar i öppna kontorslandskap för att tillvarata fördelarna. Men inredningsmodellen utmanar också medarbetarnas behov av att ibland kunna jobba mer ostört – eller utan att störa. Sentida forskning har visat att arbete i öppna kontorslandskap passar vissa medan andra påverkas negativt. Behovet av individuella anpassningar är stort.

Patrick Karlsson, formgivare på Mount Design som designat HILO kommenterar: ”Aktivitetsbaserade kontor stimulerar till samarbete och kreativitet. Så jag ville inte kompromissa när jag utvecklade HILO. Idag känner jag mig stolt över att vi kan presentera en möbel som är både platsbesparande, akustiskt smart och som bidrar till ökad produktivitet och arbetsglädje på arbetsplatsen”

Mount Design har i samarbete med arkitekten och kontorstrategen Sven Ostner skrivit en guide för att inspirera och sprida kunskap kring utmaningarna i öppna kontorslandskap, samt ge en övergripande syn på hur vi behöver ta ett steg tillbaka och utgå från människans grundläggande behov när vi utvecklar våra arbetsplatser. Guiden bygger på Ostners slutsatser efter studier av mer än 200 forskningsrapporter.  

Guiden vänder sig till dig som arbetar med trivsel och effektivitet på arbetsplatsen. Det är tänkt att ge dig som modern kunskapsarbetare ett stöd i att  utforma din arbetsplats till det bättre.

Om du vill läsa lite mer om de upplevda problemen vid öppna kontorslandskap kan vi rekommendera detta inlägg