Kostnaden för förlorad produktivitet i öppna kontorslandskap?

Det är turbulenta tider i debatten om produktivitet och hälsa i öppna kontorslandskap. Forskningens resultat har på allvar börjat uppmärksammas i ledningsgrupper och i media.

En vanligt förekommande uppgift i artiklar är att i genomsnitt minst 40 minuter om dagen går till spillo till följd av distraktioner på jobbet.

Vad blir summan av den kardemumman?

Om vi räknar på förlusten av dessa 40min/arbetsdag så är den årliga kostnaden för arbetsgivaren 48 000 kronor vid en lön på 35 000 kronor. Det är dock ett snitt. Människor som misstrivs eller mår direkt dåligt påverkas och påverkar förstås mycket mer på många olika sätt. Vi har även pratat om det tidigare. Läs mer om det här.


Vad är det värt att kunna fokusera vid sitt skrivbord utan att bryta upp för att uppsöka en podd, telefonhytt eller grupprum för att skriva? Eller att kunna signalera tydligt vid sin arbetsplats ”stör mig inte!”.


Behovet av lösningar som sparar plats och bidrar till bättre arbetsmiljö i öppna kontorslandskap är påtagligt. Mount Design har tagit fram lösningen i HILO!

HILO är en oöverträffat pricksäker ljudavskärmning som är enkelt omställbar mellan omfamnande effektiv avskärmning runt skrivbordet och öppet läge för interaktion. Den kombinerar det öppna kontorets alla samarbetsfördelar med en rejäl avskärmning för koncentrationskrävande arbete när det behövs.

Vill du veta mer, boka en visning av Hilo i vårt showroom i direkt anslutning till huvudkontoret på Karlavägen 16.

Du kan även ladda ner vår Guide om hur du löser de utmaningar som dyker upp i det öppna kontorslandskapet.